55-200 doa

Discussion in 'Native Lenses' started by Bobby Bokeh, Dec 26, 2013.

  1. Bobby Bokeh

    Bobby Bokeh New to FujiXspot

    7
    Dec 26, 2013
    Paradise
    Long time lurker, first time poster.
    Getting sick of hauling my D800 and requisite glass around, I took the plunge.
    Everything has been great (list of toys below) but when I finally busted out the 55-200, it would not autofocus and the aperture ring has zero effect on anything.
    I looked to see if I pushed forward the focus ring as has been mentioned on other Fuji lenses, but no such luck. Tried to update the firmware, but got an error message.
    Any thoughts before this goes back to Amazon? Am I missing something?

    Aloha
    BB

    XPRo1
    23mm
    35mm
    Zeiss 12mm
    55-200 (Broken or operated by an idiot)
     
  2. entropic remnants

    entropic remnants Solving for X

    718
    Jul 28, 2013
    Don't think so. If you have the switches on it set right, you should have control. Since you have other lenses that work, that lets the camera out of the picture. I'd double check the switches on the barrel just to be sure. I've accidently moved mine even though they are stiff.

    It sounds to me like you have an electronic failure either in the connection of the lens to the camera, or the lens electronics themselves. I have that lens and it's great -- send it back!
     
  3. Bobby Bokeh

    Bobby Bokeh New to FujiXspot

    7
    Dec 26, 2013
    Paradise
    Thanks ER, I appreciate the confirmation.
    Aloha