Auto ISO on X100

Discussion in 'Fuji X100, X100S, and X100T' started by dermaus, Oct 13, 2014.

  1. dermaus

    dermaus New to FujiXspot

    8
    Oct 1, 2014
    Puget Sound
    Hello,
    "New" X100 owner here with a question about auto ISO, which I have set to my RAW button. I had assumed, the other day while strolling and shooting, that I could use my custom button to toggle between auto ISO and static ISO. However, it seemed to not be the case. Instead, it appeared to just let me choose a static ISO to shoot at if I was not already in Auto ISO. Does this appear to be the experience of others?
     
  2. flysurfer

    flysurfer X-Pert

    Feb 1, 2013
    Nuremberg
    Rico Pfirstinger
    Sadly, yes.
     
    • Like Like x 1
  3. dermaus

    dermaus New to FujiXspot

    8
    Oct 1, 2014
    Puget Sound
    Thanks, Rico. It's an annoyance, but I can live with it. Since I use Auto ISO the majority of the time, I'll menu dive if I need a static ISO and change the custom button to something else, instead (I've got the ND filter tied to the Fn button).

     
  4. porchard

    porchard FujiXspot Regular

    80
    Feb 3, 2013
    Devon, UK
    For me, this is the only remaining annoyance in the x100, after all the excellent improvements that have been made through firmware updates. But it IS an annoyance.:mad:
     
    • Like Like x 1
  5. KillRamsey

    KillRamsey Super Moderator

    Feb 15, 2013
    Hood River, OR
    Kyle
    ^ Exactly. It could be fixed instantly via software, yet it remains broken.
     
    • Like Like x 2
  6. porchard

    porchard FujiXspot Regular

    80
    Feb 3, 2013
    Devon, UK
    Yes, indeed. In fact, if Fuji gave me the source code, I reckon that I could probably do the necessary coding to implement this.

    That would save them a few quid/bucks/yen/whatever...! ;):D