Slow Forum Performance?

Discussion in 'Site Information, Help, and Feedback' started by Amin Sabet, Jun 28, 2014.

  1. Amin Sabet

    Amin Sabet Administrator

    795
    Jan 31, 2013
    Boston, MA (USA)
    Recently I found that pages would just hang or load incompletely when visiting this site from my main home desktop PC. Was driving me crazy. Many other sites seemed to be loading okay, and this forum was loading okay from my phone.

    Turned out to be my DNS settings. First I changed them to use Google DNS, but no improvement. I then used a free tool called DNS Jumper, which identified my fastest DNS option in one click and enabled it with a second click. Could not have been easier, and my site performance problem was fixed.

    This article explains how to quickly and easily find your best DNS option and implement it on Windows or Mac:

    http://lifehacker.com/5848823/dns-j...server-for-you-and-applies-it-with-two-clicks

    If anyone knows similar utilities for Linux, please chime in.

    If you're finding site performance to be a problems. Please try DNS Jumper or the Mac OS equivalent. If still having problems, and it seems to be specific to this site, post about it in this thread, and I'll see whether it's a server issue.
     
    • Like Like x 3
  2. Phoenix

    Phoenix Super Moderator Subscribing Member

    797
    Jan 31, 2013
    Melbourne, Australia
    Phoenix
    Hmmm, seems ok to me
     
  3. BBW

    BBW Super Moderator Subscribing Member

    Feb 8, 2013
    NW corner of CT
    BB
    No problems for me, either....and I'm not on the fastest cable connection either.
     
  4. Lightmancer

    Lightmancer Super Moderator Subscribing Member

    Feb 2, 2013
    Sunny Frimley
    Bill Palmer